GATS DE MAR

 

Aquell dissabte d'agost, pels vols de les quatre de la tarda, aquella colla d'amics i amigues embarcaren a la platja de Mataró en un bou de pesca que havien llogat per fer una excursió fins a Sant Feliu de Guíxols.

Il·lusionats, eufòrics, com no podia ser d'altra manera van anar resseguint la costa nord enllà. El paisatge que se'ls hi oferia vist des del mar era una novetat. Les aigües eren tan manses que van aprofitar per fer-hi una capbussada.

Al capvespre, arribats a destí, van sopar en un xiringuito del port. La sobretaula va ser llarga i animada.

–Perquè no anem al Tiffany's de Platja d'aro –va proposar algú. –Queda a prop, sis quilòmetres, fet i fet una horeta a peu.

Per la carretera a aquelles hores deserta van fer cap a la discoteca inaugurada de poc. Els meravellà l'estructura de l'edifici, la decoració, l'ambient a l'interior, era del tot diferent del que havien conegut fins aleshores.

El temps va passar sense adonar-se'n, prop de les cinc de la matinada estaven de tornada a la platja de Sant Feliu. El dia ja despuntava, els mosquits, de mida i quantitat considerables, no els deixaven viure. En una cala que semblava menys castigada pels insectes es banyaren fins a l'hora de dinar.

A mitja tarda van refer la travessia. No van fer cas dels consells del patró i només portaven el banyador, la roba sobrava, la xafogor era insoportable.

Arribats a Mataró, ja de vespre, no en tenien prou, el cos els hi demanava més marxa i van anar a sopar al Cau del carrer Cristina. Els van fer fora per tancar.

L'endemà, anaven plens de picades de mosquit, cremades i butllofes, però l'experiència bé valia aquest petit inconvenient.

Mataró, 21 d’agost del 2020

Alfons Filbà i Saleta

Comentaris