Repte a tots els lletrícoles!!

Vam convidar al nostre programa de ràdio a la Marta Pera, flamant autora d'un  deliciós llibre de poemes sobre la pols i la vida, i ella ens va proposar que convidéssim a la Raquel Picolo  i que li demanéssim que ens poses un repte literari. I ella, que acaba d'escriure un llibre convidant a escriure sense por,  ho ha fet. La proposta és que fem un text breu a dos ritmes. Un inici ple d'acció, i un final plàcid. Ho sabreu fer?

Jo m'hi he posat de seguida i no sé pas si me n'he surtit.  Que hi dius Raquel?  Envieu els vostres textos al correu del Planeta o pengeu-los aquí. Aquí us deixo el meu intent:


Bany glaçat                          
Baixo sotraguejant tartera avall amb la tovallola al coll i l'ampolla a la , les xancles llisquen i els peus se m'esmunyen per trepitjar les pedres amb arestes que se'm claven. Bracejo frenèticament per mantenir l'equilibri precari mentre segueixo pendent avall, sense aturar-me, cada cop més de pressa, fins que el terra canvia i es torna més tou i llis. 

De sobte, m'aturo. La mirada perduda a l'horitzó. El temps ha quedat glaçat. El llac és un mirall immens. Un doble anell de muntanyes l'envolta. Al cel, que avui és d'un blau molt pàl·lid, sura un núvol, blanc, gran i mandrós. El sol és un punt lluent. Una xinxeta groga que aguanta la postal gegant.


Comentaris