Ja tenim els resultats del Vè concurs Planeta Lletra!

El passat dimarts 20 de novembre de 2018, es va celebrar la reunió del jurat per deliberar quins són els relats amb més mèrits per assolir el V Premi Planeta Lletra. Vam comptar amb l'assistència de Francesc Bechdejú, editor;  Maria Català, escriptora;  Raquel Gámez Serrano, escriptora;  Jordi Lopesino, escriptor, Rosa Tirado, filòloga i membre de Planeta Lletra, i jo mateixa, Sandra Cabrespina,  actual Presidenta de Planeta Lletra, que vaig actuar en qualitat de secretària.
S’han rebut 14 relats d’arreu de Catalunya, i tots compleixen els requisits demanats a les bases del concurs: extensió, ambientació a Mataró amb un contingut clarament policíac, detectivesc o criminal, i la presència de la frase: «El principi de tot», que ens fou suggerida per Anna Villalonga, en homenatge a Manuel de Pedrolo.
El jurat, després de llegir tots els relats participants, va arribar a les següents conclusions:
-       Es va valorar la creixent qualitat de la majoria de treballs participants, amb arguments ben elaborats; en especial els tres que van considerar que clarament mereixen ser possibles guanyadors. Després d’un breu debat i d’una votació, es va resoldre que el relat Cor Obert  tenia prou mèrits per guanyar el premi Planeta Lletra d’enguany. Es va obrir la plica i el premi correspon a Maria Gas de Cid, de Barcelona.
-       El relat No et quedis amb mi a les fosques dins de l’ascensor va ser votat com a primer finalista. I Hores fosques com a segon finalista.  Es van obrir les plica i els  premis corresponen respectivament a Antoni Alsina, de Terrassa, i Fina Joseph Caballé, de Barcelona.
-       Enhorabona a la guanyadora i als dos finalistes. El resultat s’ha comunicat personalment als guardonats. El premi, tal com deien las bases, és la publicació de l'obra guanyadora i de la dels dos finalistes en un llibre que editarà Planeta Lletra durant 2019. La previsió és presentar el llibre per Sant Jordi d'enguany. El relat guanyador obrirà el recull, seguit dels relats finalistes i dels relats escrits pels membres de Planeta Lletra; tots de la mateixa temàtica i sotmesos a les mateixes condicions. Els guardonats rebran tres llibres cadascú el dia de la presentació.
L'associació Planeta Lletra vol agrair a tots els escriptors i escriptores que han participat l'esforç i la confiança dipositada, i els encoratja a continuar escrivint i a participar en les següents convocatòries.
Moltes gràcies i quedo  a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Sandra Cabrespina
Presidenta de Planeta Lletra


Comentaris