Acta de resolució del IV Premi Planeta Lletra


El dijous 25 de gener de 2018 es va celebrar la darrera reunió del jurat per deliberar sobre els relats amb més mèrits per assolir el IV Premi Planeta Lletra. Vam comptar amb la participació de Francesc Bechdejú, editor; Maria Català, escriptora; Raquel Gámez Serrano, escriptora; Jordi Lopesino, escriptor, i Rosa Tirado, filòloga i membre de Planeta Lletra, i jo mateixa, Sandra Cabrespina, Presidenta de Planeta Lletra, que vaig actuar en qualitat de secretària.

S’han rebut 8 relats d’arreu de Catalunya que compleixen els requisits de les bases del concurs:
un relat ambientat a Mataró amb un contingut clarament policíac, detectivesc o criminal, i que en algun moment de la narració contingués la frase: «No n’hi ha prou!».

El jurat, després de llegir tots els relats participants, va arribar a les següents conclusions:

  • S’ha considerat que el relat Que es foti! té prou mèrits per guanyar el primer premi Planeta Lletra. Després d’una breu deliberació s’ha decidit concedir-l’hi amb un total de quatre vots. Després d’obrir la plica es comprova que el premi correspon al mataroní Arcadi Vilert.
  • S’ha considerat que els relats Pentagrama invertit i La noia de l’aigua mereixien quedar ambdós com a finalistes en igualtat de condicions, per tres vots a favor. Després d’obrir la plica es comprova que els premis corresponen, respectivament, a Albert Llanos Serral, de Tarragona, i a Marta Malleu Solà, de Barcelona.

Enhorabona al guanyador i als dos finalistes. El resultat es comunicarà personalment als guardonats. El premi, tal com constava a les bases, és la publicació del relat guanyador i dels dos finalistes en un llibre que editarà Planeta Lletra durant el 2018. Es preveu presentar l’obra per Sant Jordi d'enguany. El relat guanyador i els dos finalistes encapçalaran la publicació, seguits dels relats escrits pels membres de Planeta Lletra; tots de la mateixa temàtica i sotmesos a les mateixes condicions. El dia de la presentació s’obsequiarà els guardonats amb tres exemplars per a cadascú.

L'associació Planeta Lletra vol agrair a tots els escriptors i escriptores que han participat, l'esforç i la confiança dipositada, i els encoratja a continuar escrivint i a participar en les següents convocatòries.

Moltes gràcies.

Sandra Cabrespina
Presidenta de Planeta Lletra

Comentaris