Taller de novel·la negra amb Sebastià Bennasar

Dissabte passat a la llibreria mataronina "Buc de llibres", els lletrícoles hem iniciat les sessions d'un Taller de novel·la negra per entendre millor les característiques d'aquest gènere literari i les seves "regles de joc".
La primera sessió, desenvolupada en dos torns de matí i de tarda, ha estat un repàs a la història del gènere i a les obres que han marcat les fites més importants. També hem tingut temps per a aprendre a distingir entre "thriller", novel·la policíaca, novel·la enigma i novel·la negra; o per saber que l'argument de la novel·la o relat negre només el podrem explicar des del punt de vista del policia, del criminal, de la víctima, del periodista (o investigador ocasional) o del detectiu privat. Vaja, que qui vulgui escriure novel·la negra des del punt de vista del gat de la víctima ho té molt cru. I hem parlat dels temes, dels grans temes de la literatura (la vida, la mort, l'amor i ...).
Fins i tot, tenim deures per la propera sessió de dissabte vinent que serà  pràctica i on farem servir els relats que ja estem escrivint per participar al proper llibre criminal de Planeta Lletra.
Recordem que hi ha un concurs de relats criminals en marxa i que és obert a tothom. Les bases les teniu en aquest mateix bloc. Els lletrícoles no hi concursem, però si que participarem en el llibre que es publicarà per Sant Jordi 2018.

En Sebastià Bennasar al taller (torn de matí)

Una imatge distesa del taller (torn de tarda)

Comentaris