Novel·la - lectura recomanada“ÀNIMA”, DE WAJDI MOUAWAD, NO APTA PER A ÉSSERS SENSIBLES

D’un gènere negre diferent, al que no estem gens acostumats (barreja de thriller, tragèdia grega i western), aquesta és una història en què les bèsties descriuen com si fossin humans el comportament dels humans com a bèsties. Un festival de metàfores que al·ludeixen als sentits físics impregna cada fragment del text. Un relat on l’obsessió, la brutalitat més salvatge i la recerca compulsiva de la pròpia identitat fan que se t’encongeixi el cor i el mantinguis en un puny des de la primera frase fins a la darrera. Anava a proposar-vos que, si encara us queda un bri d’innocència, no la llegiu, però què caram, us la recomano perquè em sembla imprescindible, una veritable obra d’art literària. 

Us deixo un fragment, a veure si us anima ;-)

"Los humanos están solos. A pesar de la lluvia, a pesar de los animales, y de los ríos y de los árboles y del cielo, a pesar del fuego. Los humanos se quedan en el umbral. Han recibido el don de la verticalidad y, sin embargo, se pasan la vida encorvados por un peso invisible. Algo los aplasta. Llueve: y se ponen a correr. Esperan la llegada de los dioses, pero no ven los ojos de las bestias que los miran. No oyen cómo los escucha nuestro silencio. Encerrados en su razón, la mayoría no conseguirá nunca franquear la sinrazón, o lo hará al precio de una iluminación que los dejará locos y exagües. Lo que tienen entre manos los absorbe y, cuando las manos están vacías, se las llevan a la cara y lloran. Los humanos son así."

 http://periscopi.cat/antipoda/item/anima

 
Ànima

Comentaris

  1. Genial Júlia! Gràcies per compartir... :)

    ResponElimina
  2. Cada cop més gent parla molt i molt bé d'aquest llibre. I els de Periscopi s'estan guanyant tot la credibilitat del món... l'haurem de llegir!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada