Un vermut amb ... Sebastià Bennasar (28 febrer 2015)


El dissabte 28 de febrer tenim com a convidat als nostres tradicionals vermuts literaris a en Sebastià Bennasar, escriptor de novel.la negra i bon coneixedor del gènere. La xerrada serà al Tres Roques (plaça Canigó, 7 de Mataró), a les dotze del migdia. La entrada és lliure i gratuïta. Després de la xerrada us oferirem un tradicional vermut català i continuarem xerrant de tu a tu amb el nostre convidat. Us hi esperem.


Sebastià Bennasar i Llobera (Palma, 27 d'abril de 1976) és periodista, escriptor, traductor crític literari. Ha treballat onze anys com a periodista a les redaccions del Diario Baleares i Diari de Balears, on ocupà el càrrec de cap de Cultura. Fou crític literari del suplement l'Espira des de 1999 fins a la seva desaparició el 2013 i de la pàgina web Llegir en Cas d'Incendi i la revista Bearn. Ha col·laborat ocasionalment amb altres mitjans de comunicació de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià. Ha estudiat Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2009) i és Màster en Història del Món (2011) per la mateixa universitat.
Ha impulsat nombrosos projectes culturals, congressos i festivals literaris, sobretot dedicats a novel·la negra, com Tiana Negra, festival dedicat a la novel·la negra en català. Juntament amb el periodista Carles Domènec ha creat Bearn, un projecte que inclou una escola d'escriptura i de cursos culturals, una revista literària, i una agència de comunicació cultural.  Ha publicat una vintena d'obres, entre poesia, novel·la i assaig
                                                                       (resum extret de la Wikipedia) 

Obres de novel.la negra:
  • El botxí de la ciutat de Mallorca (Lleonard Muntaner, 2000)
  • Cartes que no lliguen (Hiperdimensional, 2005)
  • Jo no t'espere (El Gall Editor, 2008)
  • Mateu el president (Cossetània, 2009)
  • La mar no sempre tapa (Editorial Moll, 2011) Premi Vila de Lloseta.
  • El país dels crepuscles (Editorial Al Revés, col·lecció Crims.cat. 2013).
  • Les mans del drac (Editorial Llibres del delicte, 2014)
  • La reina de diamants (juntament amb Llort, Salvador Macip i Marc Moreno, Llibres del Delicte, 2014).
  • On mai no creix l'herba (Alrevés/Crims.cat, 2015)

Comentaris