Acta de resolució del Premi Planeta Lletra 2013


Ahir, 15 de gener de 2014, es va celebrar la reunió del jurat per deliberar quins eren els relats amb més mèrits per assolir el premi Planeta Lletra del 2013. Vam comptar amb l'assistència de Francesc Bechdejú, editor;  d'en Guillem Sànchez, escriptor; de Care Santos, escriptora; de Bel Olid, escriptora i d'un servidor, Jordi Lopesino, escriptor i President de Planeta Lletra.

S’han rebut 25 relats d’arreu de Catalunya, i tots complien els requisits demandats a les bases del concurs: extensions màxima i mínima demanades, que fos un relat ambientat a Mataró, que tingués un contingut clarament policíac, detectivesc o criminal i que el relat tingués, en algun lloc de la narració, la frase obligatòria “No podia assegurar amb certesa que ell/ella tingués res a veure amb el crim”. En pocs dies l'associació, com a curiositat, publicarà la llista dels llocs d’origen dels participants.

El jurat, després de llegir tots els relats participants, va arribar a les següents conclusions:

  • ·         Es va considerar que el relat “La nit nua” tenia prou mèrits per guanyar el premi Planeta Lletra, i va quedar en primera posició amb quatre vots del jurat. Es va procedir a obrir la plica i el premi correspon a la Mataronina Gemma Blández Trujillo.
  • ·        Es va considerar que el relat “La notícia” mereixia quedar com a primer finalista, per quatre vots a favor. Es va procedir a obrir la plica i el premi correspon a Francesc Duch Casanova, de Sarrià de Ter.
  • ·         Es va considerar que el relat “Cinc llumins” mereixia quedar com a segon finalista, també per quatre vots a favor. Es va procedir a obrir la plica i el premi correspon a na Roser Cerdà Mellado de Sant Andreu de Llavaneres.


Enhorabona a la guanyadora i als dos finalistes. Es procedirà a comunicar personalment el resultat als participants guardonats. El premi, tal com deien las bases, és la publicació de l'obra guanyadora i dels dos finalistes en un llibre que editarà Planeta Lletra durant 2014. La previsió és presentar el llibre per Sant Jordi d'enguany. El relat guanyador obrirà el llibre, seguit dels relats finalistes i dels relats escrits pels membres de Planeta Lletra; tots de la mateixa temàtica i sotmesos a les mateixes condicions. Els guardonats rebran tres llibres cadascú i un obsequi de Planeta Lletra el dia de la presentació del llibre.

L'associació Planeta Lletra vol agrair l'esforç i la confiança dipositada a tots els escriptors i escriptores que han participat i els encoratja a continuar escrivint i a participar en les següents convocatòries.

Després de la deliberació es va fer un sopar per commemorar l’efemèride; al final es van repartir regals d’agraïment entre els membres del Jurat. Durant tot l’acte vam comptar amb la presencia de na Txell Pañella, vicepresidenta de Planeta Lletra i encarregada de rebre els relats a concurs i de custodiar les pliques.

Gràcies d’antuvi i estic a la vostra disposició per qualsevol aclariment.

Jordi Lopesino
President de Planeta Lletra


Comentaris

  1. Voldria felicitar als premiats i encoratjar a tots els participants a seguir enviant els seus relats a les properes convocatòries.
    Rosa Rosae

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada