Vermut amb.. Genís Mayola


Hola Lletrícoles,

El passat dissabte 25 de Febrer, amb puntualitat britànica, vam fer un Vermut amb... Genís Mayola, Cantautor, músic i compositor que viu actualment a Mataró. En Genís ha tingut una llarga trajectòria musical, ha estat director de la Coral Primavera per la Pau, és professor de música, compositor... I per què l'hem convidat? Doncs perquè ens expliqui de primera mà els secrets al voltant de la creació musical. Ens interessava molt parlar amb un creador en un altre llenguatge, en aquest cas el musical. I com va anar? Ara us farem cinc cèntims...

Una de les coses que vam parlar amb en Genís, va ser sobre la manera d'enfocar la xerrada. Ell és un músic i s'expressa cantant o tocant algun instrument. Com ens ho podíem fer? Aquí el teniu posant a punt la guitarra abans de començar.


Se'ns va acudir, més aviat a en Genís, de fer una mena d'entrevista. Que tingués un interlocutor amb qui xerrar i anar desgranant els temes, en aquest cas en Jordi Lopesino, un Lletrícola.

Així doncs, d'una manera endreçada i separant molt bé els temes que ens podrien interessar als lletrícoles, va avançar la xerrada.

En Genís anava intercalant cançons, pròpies i alienes, durant la seva intervenció, fent encara més agradable i distreta la seva xerrada.

Cap al final de l'acte es va dur a terme un "experiment". El quan consistia en llegir un text narratiu d'en Jordi Lopesino (titulat "El pacte"), perquè tothom tingués un exemple de llenguatge narratiu; en acabat un altre convidat, conegut per tots nosaltres: en Joan Carles Gonzàlez Pujalte, va llegir en veu alta un poema basat en el text d'en Lopesino, perquè tothom tingués un exemple viu de llenguatge poètic; en acabar en Genís va interpretar una cançó basada en el text d'en Lopesino i en el poema d'en Pujalte, per representar en viu el llenguatge musical. L'experiment, que tots tres ja portaven preparat de casa (de fet portaven dues setmanes treballant en el tema), va ser tot un èxit.

El públic, més de trenta persones, va aplaudir a rabiar la intervenció de tots tres artistes. De fet va ser una sorpresa fins i tot pels mateixos participants, l'escriptor, el poeta i el músic, doncs encara no havien sentit tots tres llenguatges junts.

La Pili, de Planeta lletra va regalar a en Genís la nostre revista impresa. En Genís va estar molt content de participar en el Vermut i de rebre la revista. Tots ens ho vam passar molt bé.

En Jaume Sancho, un altre Lletrícola, va ser homenatjat amb el regal d'una altra revista i d'un cd amb les cançons del cantautor, perquè últimament ha estat guardonat en diversos premis literaris. Felicitats Jaume.


Com a cloenda de l'acte es va fer el tradicional vermut, aquest de debò: amb patates fregides, olives, fuet, sifó, vermut... A la foto podeu veure (d'esquerra a dreta) a Jaume, Txell i Rosa, tres lletrícoles amb molta empenta que no es perden ni un acte.

Comentaris

  1. M'apunto el neologisme de cienciaficció/literari "lletrícoles". El trobo molt encertat!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada