Planeta lletra i Llibre Viu munten una biblioteca en una residencia d'avis a Mataró

Hola Lletrícoles,

Aquest mes de desembre ha estat molt intens. El dimarts 27 de desembre uns quants membres de Planeta Lletra ens vam ajuntar per muntar una biblioteca per la residencia d'avis "Vora mar" de Mataró. Evidentment això no hagués estat possible sense la col·laboració de l'associació Llibre Viu, també de Mataró. Pels que no ho sabeu Llibre Viu és una associació, sense ànim de lucre, que es dedica a l'intercanvi i a regalar llibres. Sí, sí, regalar. Si voleu saber més de la filosofia i tarannà de l'associació entreu a http://www.llibreviu.org/index2.html.

En Francesc Rogés, a l'esquerra de la imatge, llibreter de vell de tota la vida, i ideòleg i fundador de llibre viu, alliçona a la Txell, la Margarita i la Júlia (lletrícoles) sobre la filosofia del lloc. A més, molt amablement ja ens havia separat uns quants títols que a ell li semblaven essencials per la nova biblioteca.

Aquí, podeu veure a les lletrícoles en plena recerca de títols per la biblioteca del avis.
La sala, amb més de 13.000 títols, ens va robar el cor a tots. De tant en tant se sentia la
veu d'algun lletrícola que deia: "recordeu que els llibres han de tenir lletra grossa. L'han
de llegir avis".

La Margarita comença a omplir caixes de llibres. Va arribar un moment que vam perdre el món de vista. Poder escollir llibres gratis pels altres, pot alterar l'equilibri emocional de la ment més centrada. Ens vam tornar boixos escollint llibres: "Aquest, i aquest, i aquest també... Mira aquest altre. Aquest m'ha agradat molt..."

La Txell doblegant l'espinada i ficant, també llibres en caixes. Va ser una feina feixuga que vam fer amb una alegria desbordant. De tant en tant, els amics de Llibre Viu deien: "Agafeu tants com volgueu..."

D'esquerra a dreta: En Joan (llibre Viu), la Júlia, la Margarita, la Txell (Planeta Lletra) i en Francesc Rogès (llibre Viu). Al mig les vuit caixes de llibres amb varis centenars d'exemplars.

L'arribada a la residència Vora Mar i la descarrega de paquets al costat de l'arbre de Nadal. Algú va fer la broma: "Ha arribat el pare Noel!"Si voleu saber més de la residencia entreu a: http://www.residenciavoramar.blogspot.com/

En Jordi, un lletrícola forçut, carregant caixes amb l'alegria que el caracteritza. Tothom hi va col·laborar.

En Jordi explicant a la Gemma Viscasillas, directora del centre, qui som els Planeta Lletra i la filosofia de Llibre Viu. En Jordi va repetir unes cent vegades la paraula gratuït per que la directora no tingués cap dubte de les nostres intencions. Al final va sembla convençuda (i contenta).

La foto de rigor, després d'obrir algunes caixes per veure el tipus de llibres que hi portaven. Curiosament el primer llibre que va sortir va ser una edició moderna i il·lustrada del "Kama Sutra". Amb això vam demostrar que hi havia tot tipus de temàtiques a les caixes: Novel·les, conte, assaig, clàssic, llibre il·lustrat, viatges, atles, infantil, sexual...

I aquesta és la fotografia oficial de l'entrega de la biblioteca. La Margarita donat-li un llibre a la Gemma. La directora diu que en poques setmanes tindrà la biblioteca preparada pels avis. Han de desmuntar les caixes i comprar un moble adequat per guardar tants llibres.
Salut i bones lectures.

Comentaris