Hola Lletrícoles,
Us vull recomanar tres llibres perquè tingueu una bona tornada de vacances. Els tres són del mateix gènere, l'epistolar. Tots tres són genials!

Anem pel primer: La societat literària i el pastis de pell de patata de Guernsey, de Mary Ann Shaffer. Agradable de llegir, divertit, fresc, desperta simpatia per tots el personatges, que es donen a conèixer amb les cartes. La història principal (n'hi ha diverses entremig) és la d'una escriptora que rep l'encàrrec d'escriure sobre llibres i lectures. De manera casual se n'assabenta del club que dóna nom a la novel·la i comença un intercanvi de cartes amb els seus integrants. La història passa just acabada la segona guerra mundial i gràcies a les missives descobreix com els alemanys van envair l'illa de Guernsey (illes del canal) i com els habitants se les van empescar per sobreviure. Molt tendra, molt humana.


La segona novel·la: 84, Charing Cross Road, de Helene Hanff no és ben bé una novel·la sinó un recull de cartes que es van intercanviar l'autora amb uns dependents d'una llibreria Londinenc a la postguerra (1949) fins finals dels anys 60 (1969). També és molt divertida i posa de rellevància l'impetuós caràcter de l'escriptora i la professionalitat i saviesa dels llibreters. És molt ràpida de llegir. Molt recomanable per començar el gènere epistolar.


I la tercera novel·la: Adreça desconeguda, de Kressmann Taylor no és cap novetat literària. Va ser publicada al 1938 i està considerada una obra mestra del gènere. Explicarem per sobre l'argument, però hi ha final sorpresa que no vull revelar. És l'intercanvi epistolar entre un jueu americà i el seu soci alemany que torna a Berlín amb la seva família. A través de les cartes el lector apreciarà l'estat polític i social de la alemanya Nazi. Simplement esfereïdor. El final no decebrà a ningú.
Sort amb les lectures.
Salut i bona lletra.
Jordi

Comentaris

  1. "Adreça desconeguda" la vaig veure fa uns anys al teatre, amb dos grans actors: Jordi Bosch i Ramon Madaula. Molt interessant.
    Txell

    ResponElimina
  2. Estic amb tu Jordi, he llegit els dos primers llibres que has recomanat i jo també els recomanaria sense dubte, et deixen un bon regust quan els acabes i el tercer me l apunto per quan m´acabi " !VIVIR!" un llibre d´un escriptor xinès YU HUA, que li vaig regalar al meu pare sense llegir.ho i m´ha obligat a llegir, una història molt dura però enriquidora.
    Nuria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada