De com posar enllaços...

Dos il·lustres usuaris d'aquest blog m'han demanat que expliqués de quina manera es poden afegir enllaços a un escrit. Realment no hi ha una forma "bona" o "dolenta" de fer-ho. Simplement hi ha una forma més ràpida o menys.
Per posar els exemples, ho faré amb un enllaç que us volia pujar per anunciar-vos que el proper dissabte a partir de les 23:30 a la2 (parlem de la segona cadena de televisió) dintre del programa La Noche Temática fan un parell de documentals sobre el món literari (un que desxifra les claus dels best-sellers i un altre sobre Stieg Larsson) i la pel·lícula La Joven de la Perla. Si algú no aguanta despert, jo intentaré gravar-ho i us ho podré proporcionar d'alguna forma cibernètica per determinar... :P

Però parlem dels enllaços. Com deia, hi ha dues formes. En primer lloc us poso la ràpida. Es tracta, ni més ni menys, de posar l'enllaç tal qual, com si es tractés del text que esteu escrivint. Copieu l'adreça de qualsevol lloc, o l'escriviu, i al deixar un espai en blanc o un retorn de carro, l'editor detectarà que és una adreça i la convertirà en un enllaç subratllat i tot.
La mostra és aquesta: http://www.rtve.es/programas/lanochetematica
Com veieu, és molt ràpid i intuïtiu, i si l'adreça no és excessivament llarga no hi ha cap problema.

La segona forma és més elaborada: en primer lloc haureu de clicar a la barra d'eines, que teniu sobre la caixa on escriviu, al botó que diu "ENLACE". En fer-ho, veureu que apareix una caixa on us demanen el text que voleu mostrar i l'adreça que voleu inserir. El primer, serà el que el lector del blog llegirà. Podeu posar "cliqueu aquí" o "aquest enllaç" o "la noche temática"... El que vulgueu. A l'altre apartat haureu d'enganxar o escriure l'adreça de la pàgina que volíeu fer pública. Un cop hagueu preparat l'enllaç us quedarà semblant a això que veureu a continuació:


Fàcil no? Ara ja no teniu excusa per escriure!!! Però si algú té algun problema, només a d'avisar i el departament tècnic es posarà en contacte amb ell/ella el més aviat possible.
Això es tot!
Escriviu!
Ara! XD

Oscar

Comentaris