Tertúlia lletrícola - L'elegància de l'eriçó de Muriel Barbery (10-feb-2017)

Assistents a la tertúlia "L'elegància de l'eriçó": de dreta a esquerra: Núria, Núria, Lola, Rosa, Marta, Magda i Antoni.

Com és costum i gràcies als bons contactes de la Rosa, la teteria on ens reunim per les tertúlies ens deixa un espai exclusiu. Allí, entre cerveses i vi negre, vàrem bescanviar impressions sobre la novel.la "L'elegància de l'eriçó" de Muriel Barbery. 

Sobre l'obra, vàrem dir coses com aquestes: 



L’elegància de l’eriçó és una novel·la d’idees i d’emocions. Està feta per parlar de tot. "De lo humano y de lo divino". És un enginy literari que permet a la seva autora, la Muriel Barbery, parlar de la vida i de la mort i donar la seva opinió sobre els temes que l’interessen o la emocionen.



L’argument, en aquest tipus de novel·les té un pes relatiu, la seva principal funció és, crec, servir de marc als personatges i establir unes relacions bàsiques entre ells.



Les veus narratives, la estructura. Dues narracions en primera persona. El diari de l’adolescent i la veu de la portera, intercalades. La narració en primera persona fa que les emocions dels personatges arribin amb més força al lector que sovint és interpel·lat tan per l’una com per l’altre.

La idea principal.
El sentit de la vida. Què és el que realment dona sentit a les nostres vides? Les camèlies: metàfora principal.
Fa servir la metàfora de les camèlies que treu d’una pel·lícula japonesa on en mig dels esdeveniments, de les lluites i els conflictes, apareix el fotograma d’una camèlia, símbol d’eternitat i del que veritablement importa. També la portera té camèlies plantades.

El títol del llibre.
“La señora Michel tiene la elegancia del erizo: por fuera está cubierta de púas, una verdadera fortaleza, pero intuyo que, por dentro, tiene el mismo refinamiento sencillo de los erizos.” 



PROPERA TERTÚLIA - inicis d'abril 
amb el llibre de Terry Pratchett i Neil Gaiman: Buenos presagios



* NOTA: Les tertúlies són activitats només per a lletrícoles, si voleu assistir-hi feu-vos membres de Planeta Lletra. 

Comentaris


  1. No vaig poder assistir a la tertúlia però pel que llegeixo a la crònica no va defraudar als lletricoles que hi van ser. A veure si per la propera som multitud.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada