Veredicte del 3er Concurs de Relats Curts Planeta Lletra

El jurat format per Joan Ametller, Francesc Bechdejú, Sandra Cabrespina, Jordi Lopesino, Pere Matallana, Francesc Hernández i Guillem Sánchez, després de deliberar ha escollit com a guanyadors del 3er Concurs de Relats Curts Planeta Lletra els següents relats:

 1. Dit i Fet (Detectiu Colombo)

 2. El contenidor (Mitsubishi)

3. Records (Tami)

D'altra banda el relat Una història gegant es mereix una menció per la seva qualitat i frescor. Altres relats destacats son Nit Boja, El Fill Pròdig, La Mala Sort i Tornar a la Terra.

 Els tres relats guanyadors es publicaran en el 4rt llibre de relats curts de Planeta Lletra, Mataró és criminal. Gràcies a tots el participants per enviar els vostres relats, amb tots ells hem passat una bona estona i us animem a seguir escrivint.

Comentaris

  1. En primer lloc, com autora d'Una història gegant, vull donar-vos les gràcies per la vostra menció i el vostre afalagador comentari. No obstant, com a filòloga, especialista en literatura, he quedat francament preocupada per la vostra afirmació que el meu relat no s'ajusta a les premisses del gènere negre. M'agradaria que em comentéssiu quines són, segons vosaltres, les premisses del gènere negre. Jo, per la meva banda us enumeraré quines ho són, al meu criteri, per tal de demostrar-vos que el meu relat sí s'hi ajusta:
    El gènere negre presenta una història que conté un enigma, la meva el conté.
    Basa la seva narració en la resolució de l'enigma, la meva ho fa.
    Aconsegueix resoldre el misteri, també és així en la meva narració.
    Hi apareix un investigador. Hi apareix, sense dubte.
    Sol passar en temps present. Així és.
    La seva estructura és: plantejament del problema, investigació i resolució del problema. Aquesta és l'estructura de la meva narració.

    Moltes gràcies.

    ResponElimina
  2. Molt agraïts per la teva participació. El teu relat va agradar a molts membres del jurat però tot i que tots vam estar d'acord en atorgar-li una menció també ho vam estar en què que hi havia altres relats que ens semblaven millors i a més encaixaven millor en el conjunt. Encara que a les caràcterístiques que tu esmentes a mi m'agrada afegir un cert caràcter violent i de denuncia social, jo també soc filòloga i per aquest motiu reconec que l'expressió 'premises del gènere' no ha estat afortunada. Accepta les meves disculpes. Ho rectifico i espero que malgrat això t'emportis un bon record de la teva participació en el nostre concurs. Gràcies.

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per la teva resposta. Una cosa és que els altres siguin millors i una altra molt diferent és dir que no s'ajusta al gènere. Salutacions

    ResponElimina
  4. Hola, teniu un link del veredicte? Quants relats es van presentar, pe? Considerant que és el meu primer relat escrit en català agraeixo molt la menció. Salutacions.

    ResponElimina
  5. Hola, de veritat que us animem a tots els que heu enviat relats a seguir escrivint, i també a seguir les nostres activitats. Escriure i promoure l'escriptura i la lectura és el que ens mou! No hi ha cap enllaç, però si necessites o vols més informació, no dubtis a enviar-nos un correu. Més endavant tindrem noticies de la publicació i presentació del recull.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada