Objectiu desenfocat - relat de Júlia Lancho finalista al IX Premi Helena Jubany

Hem de felicitar a la Júlia Lancho per haver escrit aquest relat, convèncer a la Sandra i a mi (Núria) per a gravar-lo, i enviar-ho tot plegat al IX Concurs de relats Helena Jubany.
Com veureu a l'acta del jurat, "Objectiu desenfocat" ha merescut quedar finalista amb tres nominacions. Felicitats Júlia!



ACTA DE LA REUNIÓ DEL JURAT DEL IX PREMI HELENA JUBANY
Reunits a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró a les 7 del vespre del dia 18 de novembre de 2016, els membres del Jurat –format per Cristina Valls, Dídac Micaló, Elvira Carrió, Esteve Guardiola, Llorenç Soldevila, Núria Ribas, Roser Ros, Roser Trilla i Joan Jubany, que actua com a secretari amb veu però sense vot– inicien el procediment per triar l’obra guanyadora del IX Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, al qual s’han presentat 65 treballs.
Per començar, cada membre del Jurat manifesta quins són els originals que considera que poden optar a ser premiats.
Els textos que els membres del Jurat mencionen com a aspirants al premi són els següents, relacionats per nombre de mencions i ordre de presentació al concurs:
  • Amb una menció: Vénen, El profeta del temps, Llums opaques i ombres il·luminades, Música, sisplau, Simplement havíem d’esperar, Trifulgues poètiques d’en Bragi i Ens falta temps per acabar les històries.
  • Amb dues mencions: I a tu, qui t’ha dit que no pots?, Un amor ideal, Criatures colpidores, Somriure d’Alexandrie, Perdre el tren i Exulansi.
  • Amb tres mencions: De l’amor i altres misèries, La paraula perduda, Objectiu desenfocat, Va per tu, Marianela, L’anell de Déu i Potser demà.
  • Amb cinc mencions: L’escriptor i l’escombriaire.
Tot seguit, els membres del Jurat decideixen centrar-se en la valoració de les obres que han obtingut tres o més mencions, exposen i comenten les característiques de cadascuna d’elles tenint-ne en compte els aspectes positius i els negatius, i en llegeixen fragments. Finalment, després de successives elminacions acorden per unanimitat atorgar el IX Premi Helena Jubany a l’obra titulada L’escriptor i l’escombriaire (.../...)
(L'acta continua explicant les raons per escollir l'obra guanyadora) 



I ara sí, el relat: Objectiu desenfocat - JULIA LANCHO

I l'audio: AUDIO-RELAT: Objectiu desenfocat de Júlia Lancho

Comentaris