Nou festival literari al Maresme - Vilassar de Noir

Els i les lletrícoles tenim debilitat pel gènere negre / criminal. De tots és conegut que ja fa tres anys que convoquem un concurs de relats de gènere ambientats a Mataró.
Al Maresme, des de fa anys gaudim del festival "Tiana Negra" dedicat al gènere, i ara, Vilassar de Mar, de la mà del seu alcalde (i escriptor) Damià del Clot, s'afegeix a la festa amb "Vilassar de noir"; acompanyat de Marc Moreno, editor de "Llibres del Delicte" i de Joan Ramon Armadàs, cap del web "El cinèfil".
El tret diferenciador d'aquest festival és la multiplicitat de mitjans involucrats per contar un relat negre: còmic, teatre, música, cinema, novel.la... el divendres 11 i el dissabte 12 de novembre ho hem pogut comprovar.
Taula rodona "Alta literatura criminal", en primer terme un saxofonista interpreta "La pantera rosa" com interludi musical entre acte i acte del festival. 
Per la banda lletrícola, destaquem la presència de Raquel Gàmez a dues taules rodones. Una divendres sobre "Judicis i presons" i l'altre dissabte sobre "Trama o personatge?". Recordeu que aviat tindrem a la Raquel a Planeta Lletra per compartir els secrets de com va escriure "A la seva pell".


També hauriem de parlar de novetats literàries, com la novel.la de Rafa Melero: "Ful". Aquí veieu a l'autor signant un exemplar per a la Júlia Lancho (que ha llegit totes les novel.les de l'autor). http://rafamelero.blogspot.com.es/


Un festival de novel.la negra és l'ocasió perfecte per a deixar-te el sou comprant llibres, perquè res no et ve més de gust que fer-ho quan escoltes parlar als autors dels cóm i dels per què de les seves obres. Personalment, la meva llista s'assemblaria més als "40 principals" que a un "decàleg". Triar és impossible, m'agafa un desig devorador insaciable. 

Què si trio un llibre de relats curts? 
Què si trio un llibre d'autor consagrat (com en Màrius Serra)?
O aquella novel.la d'autora novell però de tema tant interessant (com l'Alexandra Cuadrat)?
Millor m'ho agafo amb calma, m'assec a la cadira i contemplo les fotografies de l'exposició de Can Bisa "Historias de la desmemoria i ensueño".




Comentaris