La Pili González-Agàpito treu nou llibre



El passat 23 de juny la Pili González-Agàpito va presentar nou llibre: Fàbriques de Mataró 01.
         En aquest últim llibre, la Pili ha volgut narrar les històries dels mataronins i mataronines que van contribuir a la revolució industrial més desconeguda de la nostra ciutat, la que no sembrava de xemeneies el paisatge urbà però que ha ajudant tant com el sector tèxtil al desenvolupament econòmic de Mataró.
         Seguint el seu bon instint d’Ariadna, la Pili ha anat estirant del fil. D’aquesta manera ha descobert fàbriques de bombetes, de pastes de sopa, de metros i de perfums i ens ha portat la memòria d'obradors i tallers, d'indústries d'on sortien caramels, sabons, joguines i vaixells. «Volia contribuir a la recuperació de la memòria industrial de la ciutat. Un entramat empresarial, una xarxa amb connexions múltiples, amb interaccions econòmiques i socials», diu escriptora.
            I ho ha aconseguit. De debò que ho ha aconseguit. El seu llibre té el rigor de la Història, amb majúscules, però també la màgia de les petites històries com la de la Rosa Juandó, que va voler anar a treballar a la fàbrica de bombetes: «...perquè les noies en surten netes» o la del senyor Francisco que, amb un mig somriure, explica que feia caramels: «...que curaven el plor de les criatures».

            Enhorabona Pili! i gràcies per compartir amb nosaltres les històries de les fàbriques de Mataró que no treien fum.

Comentaris