Passejada literària: Tres autores ens porten pels seus escenaris mataronins


Maria Català. Fotogràfies: Jordi Esteller
El dia era rúfol, però això no ens va espantar, per això dúiem, qui més qui menys, un paraigua o un impermeable per si de cas.  A les onze ja hi havia un grup de gent a la plaça dels Bous, i després de donar uns minuts als menys puntuals, vam començar l'acte amb unes paraules de benvinguda a tothom per part de la presidenta i les organitzadores, i de seguida vam passar la paraula a la primera autora, la Maria Català. Ella ens va fer ganes de llegir A les fosques, una novel·la que comença justament en aquell espai i en el nostre segle, però que ens revela també fets llunyans i misteriosos.



A continuació, capitanejades per la Pili Gonzàlez-Agàpito ens vam submergir en la quotidianitat de la nostra riera, però no la d'ara, si no en un punt en el temps, el que ella va escollir per la seva obra Riera Amunt, Riera Avall, l'any 1960.  




Les paraules de la Pili, i les magnifiques fotografies que ens va mostrar ens van permetre visualitzar-ho. Mentre escoltavem, els mataronins del grup, assentíem una vegada i una altra en sentir noms que ens portaven records.






I xino xano, sense adonar-nos en ja érem al cap d'avall de la Rambla, i d' aquí la nostra tercera autora lletrícola, la Marta Novelles, ens va portar cap al carrer Sant Agustí, des d'on ens va parlar del mar, escenari i mirall d'emocions en la seva novel·la No estas sola i amb molta senzillesa i empatia ens va fer venir ganes de saber més de Sara i Melana.

Ja al cap d'avall del carrer només la carretera i la via del trens ens separaven del passeig marítim, la platja i un mar que  endevinàvem gris i agitat. Era el final de la passejada i l'inici d'una segona part, no pas menys important. 

Després d'esperar una mica, ens van obrir les portes del Cafè del Mar, on la Rosa Tirado va portar amb encert i coneixement, una tertúlia amb les nostres narradores que ens va tenir ben enganxats fins el moment del vermut. 







Vam comptar també amb la presència dels mitjans locals que en diversos moments van aprofitar per entrevistar les nostres autores.





Comentaris