Un vermut parlant d'històries i arxius amb Alexis Serrano

Dissabte 20 de febrer de 2016, em vaig despertar amb la trista noticia de la mort d'Umberto Eco quan encara païa que ens havia deixat Harper Lee, però no calia deixar-se endur pel sentiment de pèrdua, si no per l'agraïment pel que ens havien deixat. A més jo tenia en perspectiva una cosa molt bona, la trobada amb els lletrícoles i amb l'Alexis Serrano, per parlar d'arxius, d'investigació, d'història i d'històries. Què més podia demanar? El sol brillava i l'aire era fresc, el camí cap al Tres Roques, costerut, però tot i això allà ens vam trobar un grup de Lletrícoles il·lusionats. 

De fet gent de la Junta, i de la comissió ens vam avançar per posar-nos al dia, comunicar-nos inquietuds i prendre una mica el pols al Planeta, i després van arribar la Júlia i la Lola, perquè no ens faltés el nostre vermut! (per cert avanço en primícia que recuperarem per al proper vermut el sifó i la beguda marca de l'acte!).

De seguida va arribar l'Alexis, que no va voler seure a la taula si no més proper a nosaltres, i ens va explicar un munt de coses.  Sabíeu que som els actors dels arxius? Que tots i cadascun de nosaltres generem fins i tot abans de néixer un munt d'informació que s'arxiva?

L'Alexis ens va parlar dels diferents tipus d'arxius i el que hi podem trobar a cadascun, del les dificultats que te trobar la informació que ens cal, però sobretot de com n’és d'important que sapiguem què busquem i de com son els nostres propis coneixements i objectius els que poden fer que els arxius "cantin" la tonada que busquem.  Si en voleu saber més només heu de sentir l’àudio.

En acabar, molts lletrícoles van dir que l'anirien a visitar i ell ens va convidar a fer-li una visita quan vulguem. De manera que ja tenim una altra activitat lletrícoles per fer. Visitar l'Arxiu Comarcal del Maresme.



Gràcies Alexis, gràcies lletrícoles!

Comentaris