Presentació "Els tentacles de l'abisme" de Jordi Lopesino







El passat 9 de desembre en Jordi Lopesino, el president del nostre creixent planeta, va presentar el seu últim llibre: Els tentacles de l'abisme de l'editorial Barcanova.

         Es tracta d'una nova aventura de la colla dels Setciencies. Aquesta vegada, el grup d'amics s'endinsa en el món silent i misteriós del mar i ajuden a desactivar una perillosa xarxa de delinqüents. El llibre és una sàvia combinació de ciència i aventura. Així, mentre acompanyem els protagonistes en la seva trepidant aventura, aprenem com navegar a vela contra el vent o quins són els principis de la física que fan possible viatjar en submarí.    

         En la seva presentació, en Jordi ens va donar una gran classe de literatura. Com a totes les bones lliçons, el profe va començar amb la pregunta del milió: «De qui són les històries? ». Òbviament abans de decidir de qui són, hem de saber d'on venen. En Jordi ens va explicar la procedència d'algunes de les històries reals que, transformades i adaptades al temps i el context del llibre, forgen l'argument. L'avaria d'un veler que es queda sense motor una nit d'estiu, la sortida al mar d'un grup d'estudiants que volen llançar un missatge en una ampolla i una història de contraban de tabac que va passar fa 60 anys es converteixen, degudament engalzades i alterades en la línea argumental d'una novel·la.

            «Les històries», ens va dir, «quan les comparteixes són de tothom» . El que fa l'escriptor és fer-les seves. Treballar-les i adaptar-les fins que es converteixen en literatura. Enhorabona, Jordi! I gràcies per compartir amb nosaltres els secrets d'un bon argument.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada