Recomanacions per a escriptors "atascats" en trobar inspiració pel proper llibre de Planeta Lletra


A vegades, això de la novel·la negra sona molt a Hollywood, i creus que només hi ha detectius a Nova Iork o a Londres. Però al nostre entorn hi ha escriptors que saben trobar la "negror" en qualsevol indret. 



L'heroi detectiu d'en Pau Vidal es diu Camil i es filòleg (apassionat) això fa que -per exemple- escolti les converses dels avis que juguen a domino a un poblet perdut per a copsar mots en vies d'extinció... i  topar per casualitat amb un afer ben desagradable: la contaminació de les aigües (incloses les morts d'alguns consumidors) per culpa de la manca d'escrúpols d’una empresa.
A "Fronts oberts" ja la primera plana ja tenim un cadàver, un gos policia que es diu Neeskens i en Camil  que ara treballa de professor de català pels Mossos d'Esquadra, ficat a investigador d’un crim sense tenir-ne cap vocació. Sincerament, no hi ha cap detectiu més maldestre, però tampoc més divertit de llegir.
  

SI QUAN ET DONEN PER MORT UN DIA TORNES
Lluis Llort
Sona el timbre. La mare quan obre la porta i reconeix el fill, que va desaparèixer fa anys. Com reacciona, ara que no li vol explicar on ha estat, amb qui? Què li va passar. Per què l' Agustí ha estat catorze anys i mig desaparegut? I per què ha tornat? I, sobretot,què l 'obliga a callar?




La mort del corredor de fons forma part del conjunt de novel·les ambientades a la ciutat de Barcelona protagonitzades per l'inspector Marc Sergiot: Tres somnis blaus (2000), Cels taronges (2001), Cabells porpres (2003), L'olor de la pluja (2006), El raptor de gnoms (2007) i Mans lliures (2009).
En La mort del corredor de fons descobrireu que atracar a un repartidor de pizzes per a robar-li la recaudació no és tan bona idea com pensàveu, sobretot si amb això es desperta la ira d'una organització criminal. També descobrireu que hi ha gent, que no és ni guapa ni llesta, però que té una capacitat innata per a sobreviure. 
A Cabells porpres - Un indigent troba un cap tallat dins un contenidor d'escombraries al cor de Ciutat Vella de Barcelona. Tots els indicis condueixen l'inspector Marc Sergiot al Walden 7, l'emblemàtic edifici de Sant Just Desvern, i a Biogènic, una emergent empresa catalana de biotecnologia.

Per als amants de la ciència ficció la sèrie d'en Marc Sergiot els fascinarà. Especialment els primers títols, ja que l'autor ha publicat primer les novel.les situades al futur (Cabells porpres) i les darreres novel.les (La mort del corredor de fons), al present.




El guardián invisible se inicia con el descubrimiento del cuerpo desnudo de una adolescente, siniestramente colocado en las márgenes del río Baztán, uno de los enclaves mágicos del País Vasco y Navarra. Apenas veinticuatro horas después del descubrimiento se establece la relación con el asesinato de otra chica acaecido un mes antes. La inspectora de homicidios de la Policía Foral Amaia Salazar será designada para dirigir una investigación que le llevará a regresar al lugar donde nació y del que siempre quiso huir. (extret de la ressenya oficial)

Un nuevo caso lleva a la inspectora Salazar de vuelta al valle de Baztán. Esta vez, el asesino deja al lado de sus víctimas un nombre "tarttalo", un ser mitológico que devora a sus presas. Y esta vez, el asesino deja un nota en un sobre con el nombre de la inspectora como destinataria. 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada