Acció del col.lectiu d'artistes CAP.SA a Mataró


Aquests són alguns dels texts penjats pel col.lectiu CAP.SA a la plaça Santa Anna de Mataró aquest darrer cap de setmana d'agost. Entre els participants, un lletrícola, en Jordi Lopesino.





La revista CAPS.A. es presenta a l’espai públic de Mataró el 24 d’abril de 1982. Es tracta d’una petita capsa que conté poemes, dibuixos, fils de seda, olors i atzars. A mig camí del llibre d’artista, les revistes ensamblades i altres experimentacions de l’art i de la literatura, l’edició de 400 exemplars vol arribar al públic de manera directa i lliure, defugint els canals oficials de la cultura i el mercat artístic.
En vuit edicions, la CAPS.A. canvia de format, de continguts i de narratives. Els artífexs del projecte són el poeta J.M. Calleja, el pintor Jordi Cuyàs i l’escultor Jaume Simon. La CAPS.A. és una suma de disciplines, d’intercanvis, de propostes i anhels, feta a moltes mans i per a molts lectors. Les accions i les instal·lacions al carrer serveixen per a fer pública cada nova edició i mantenir l’esperit relacional amb la gent.
Amb el pas del temps la CAPS.A. serà menys un objecte manipulat i signat pels artistes i més un projecte de grup, conceptual i crític. (extret del seu web www.capsa-art.org/)

Comentaris