Lectures recomanades

Hola lletrícoles,

Us vull recomanar un parell de lectures que poden ser del vostre interès. Ambdues parlen de Catalunya, des de diferents èpoques, i ambdues estan escrites en castellà.

La primera novel·la és "Las leyes de la frontera" de l'escriptor Javier Cercas (autor de "Soldados de Salamina"). Cercas fa un retrat de la Girona de finals del franquisme fins els nostres dies des del punt de vista de un Quinqui i del seu advocat. No vull explicar més per no desentrellar la trama de una novel·la trepidant, amb misteri, morts, delinqüència i tendresa. Una novel·la que m'ha sorprès molt  perquè retrata perfectament una època i uns problemes socials que jo, per la meva edat, vaig viure de primera mà, i que he trobat magistralment explicats en aquesta història.



















La segona novel·la és històrica i retrata els fets de Catalunya al 1714. Parlo de la novel·la "Victus" de l'escriptor Albert Sànchez Piñol. Si us agrada la novel·la històrica aquesta és la novel·la de l'any. La història és amena, divertida, crua, emocionat, cruel i s'ajusta molt als documents de la època. Els que coneixem el tarannà de l'Albert Sànchez Piñol, sobre tot per les seves obres anteriors, sabem que és una persona molt meticulosa en la documentació, podríem dir que fins i tot malaltissa, però que té la rara habilitat de camuflar l'excés d'informació en una trama i un argument fàcilment digerible i molt creïble. La versió en català sortirà al març, però que sapigueu que s'han venut més de 85.000 exemplars en tres mesos.


















A veure si us agraden tan com a mi.
Salut i bona lletra

Comentaris