Reunió de juliol a casa de la Pili i projectes engrescadors

El dia 15 de juliol, els lletrícoles teníem una cita a casa de la Pili González, que ens va obrir les portes de casa seva i ens va oferir berenar per parlar de les nostres coses, les del Planeta Lletra. En total érem 15 lletrícoles ben avinguts i amb un munt de projectes que vam posar sobre la taula.

1. Per començar es va passar balanç de la parada de Sant Jordi, que tothom coincideix a considerar molt positiu. Encara hi ha revistes pendents de recollir a casa d'en Carlos, així que aquells que encara no hi heu passat, ja ho sabeu.

2. Un segon tema va ser parlar dels pròxims números de la revista Planeta Lletra. Es va proposar encarregar un nombre determinat de revistes en suport paper i el més important, continuar amb els monogràfics, ja que el número dedicat a la crisi ha tingut molt bona acceptació. En Jordi Lopesino, que ja sabem que li va molt la fantasia, va proposar fer un especial terror/monstres al setembre. En parlarem i ho hem de concretar. Això promet.

3. Un dels temes estrella de la tarda va ser la proposta d'en Jordi, que ja havia insinuat anteriorment en alguna reunió, però que va concretar en aquesta: la publicació d'un llibre per part del col·lectiu Planeta Lletra, amb relats de lletrícoles. En un principi, tindrien plaça segura per publicar el seu relat aquells lletrícoles que han guanyat algun premi; però també aquells membres de Planeta Lletra que vulguin participar-hi amb un relat ho podran sol·licitar; finalment, aquells que quedin fora d'aquest llibre, no quedaran fora per sempre, sinó que la idea és donar-li continuïtat a aquesta iniciativa. La gent està molt engrescada amb el llibre, que es publicaria sota el nostre segell editorial. Estigueu doncs, atents i atentes perquè es va parlar d'altres detalls de la publicació del llibre que caldrà concretar i lligar més endavant i dels quals ja n'anirem tenint notícies puntualment mitjançant el correu electrònic.

4. Una altra proposta que ja ha anat endavant ha estat la de la Txell Pañella, que és la d'una exposició de fotografies "amanides" amb un microrrelat. La inciativa ja s'ha tirat endavant amb tots aquells que heu proposat participar-hi i ja teniu la vostra foto. El tema és el silenci i hi ha temps de presentar el microrrelat fins al 8 de setembre i la mostra tindrà lloc a Tres Roques del 12 de novembre al 28 de desembre.

5. La reunió va ser prolífica i en Jordi va avançar que dels dos vermuts que queden fins a final d'any, n'hi ha un que estarà dedicat a la figura de l'agent literari i l'altre encara s'ha de concretar. A tots aquells que tinguem ganes de dedicar-nos més professionalment a això de l'escriptura ens convè escoltar què diu l'agent.

6. Una iniciativa de cara a a finals d'any ha estat fer Loteria de Nadal, que podria generar més fons per organitzar vermuts i per a la revista. S'anirà informant per correu electrònic.

7. També es va recuperar la idea del club de lectura però en Jordi la va actualitzar, dient que després de crear el nostre club, podríem fomentar una trobada anual entre diferents clubs de lectura i compartir experiències comunes. S'ha d'acabar de lligar però pinta bé.

8. Un altre punt del dia va ser la proposta de fer un sopar de germanor i crear un comitè de sopar, que es podria fer en una barca o bé, per aquells que ens maregem, a la platja. De tota manera, també és una proposta a concretar i ens haurem de posar d'acord abans que acabi l'estiu. La veritat és que amb la xafogor que fa ara mateix, costa dormir, i seria una bona idea per trobar-nos de manera lúdica i festiva.

Finalment i per fer dentetes a aquells que no vau poder assistir a la trobada, els assistents vam gaudir de la lectura d'un poema de Salvador Riera, Possessor, una obra molt actual. L'autor, present a la reunió, va cedir la paraula del seu escrit a la Núria López, que com a gran rapsoda que és, en va fer una lectura emocionant i sentida, en el marc d'un jardí fresc i preciós i en una companyia incomparable.

Gràcies als assistents i a la Pili per deixar-nos envair casa seva per unes hores.

Salut i bona lletra a tothom!

Comentaris

  1. Molt bona crònica de l'Àlex de l'agradable reunió a casa d'una excel·lent amfitriona, la Pilar. Com que ja fa uns dies de la publicació, crec que podem deixar de fer dentetes a la gent que no va poder venir, i amb molt de gust publico el poema Possessor, del que la Núria en va fer una molt sentida recitació.

    POSSESSOR

    Creus que ja ho has pagat tot?
    Penses que ja no tens creditors?
    T’imagines no sent deutor?

    Il•lús!, Pallús!, Gamarús!

    Estàs confús, molt desorientat,
    tot plegat et resulta molt obtús
    i no paeixes l’engargús
    que t’has empassat.

    Però no pots oblidar que
    jo sóc el teu possessor,
    i jo
    decideixo quan,
    i com,
    has de llossar el teu cos.

    Fent de banquer et xuclo la sang,
    per mi ets poc més que un cos estrany
    que, quan me’n cansi,
    acabaré vomitant.

    I no vull només els teus diners.

    Has de saber
    que sóc jo
    qui t’ha permès
    ser qui ets,

    i cada cop
    t’exigiré

    encara més....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada