Cazadores de cometas


Ahir va ser una tarda plena d'emocions. En Jordi Lopesino, el nostre estimat professor, presentava de la forma més astrònoma possible el seu últim treball a dia d'avui a la coneguda llibreria Robafaves de Mataró. El llibre, "Cazador de cometas" emmarcada a la col·lecció "Libro Andrómeda", de l'editorial "Asociación Cultural Mundo Imaginario", gira al voltant de tres històries amb un particularitat comúna, el contacte al·lienigena."¿Qué he hecho yo para merecer esto?", "Cazador de cometas" i per últim, "Los viajes de Bruno".
En Jordi, també va aprofitar per tocar altres temes relacionats amb el món astronòmic i que per tant, d'alguna manera o altre, també connectaven amb el seu recull d'històries presentades. D'una manera divertida i amena, va apropar als allà presents algunes anècdotes, punts de vista i altres opinions que no van deixar a ningú indiferent per l'interés d'aquestes i a l'hora, per la forma de ser explicades; com per exemple, la dels mites d'heroïcitat versus el riscos de suïcidi que pels aventurers espacials suposa viatjar fins a altres planetes, vistos per la societat com a herois per tal proesa, però a l'hora, amb un risc real de ser víctima de la radiació fora de les nostres terres, amb les conseqüencies terribles que pot ocasionar per l'organisme humà.


Molts/es lletrícoles no van voler perdre l'oportunitat per aconseguir l'autògraf d'un escriptor que poc a poc, va pujant esglaons en el món literari a la zona del Maresme. Un escriptor, això si, cent per cent "freak" de la literatura, i com no de l'astronomia, tal i com ell afirma de si mateix. Tot començà als 4 anys. Quan aquest, encara sent un marrec mocós, va començar a preguntar sense parar al seu pare sobre la possibilitat de vida allà dalt, molt més enllà dels núvols. Aquest, sorprès per la curiositat d'un esser tant petit i amb una cigarreta entre els llavis, no va tenir més remei que acompanyar al seu fill a trobar respostes fins que el marrec, anys més tard, s'endinsà en aquest viatge sense límits que encara perdura a la vista de tots/es.







Comentaris