Lectures d'estiu II

Hola Lletrícoles,

Més lectures per l'estiu. Us recomano aquesta novel·la de Jordi Solé, una novel·la de lladres i serenos, amb un component històric molt agradable. Us faré cinc cèntim: al 1889, després de l'exposició Universal de París, Barcelona va rebre la visita de l'espectacle més famós del món en aquells moments el Wild west show de Buffalo Bill. Això és un fet verídic que es pot comprovar en les hemeroteques. L'autor barreja la visita de Buffalo Bill amb un jove aspirant a periodista, en Pol Vidal, que ajudarà a l'heroi americà a resoldre un cas de segrest.

La novel·la és molt entretinguda i pinta, amb molt d'encert, com era Barcelona a finals del S. XIX. Paga la pena llegir-la. Pels indecisos us poso un link on trobareu en pdf el primer capítol de la novel·la.



I si voleu més, tinc un parell de novel·les de Marc Pastor, que segur que us agradaran molt. En Marc, l'escriptor, és mosso d'esquadra, de la científica, bé, tipus CSI, i escriu novel·les de lladres i serenos molt ben documentades. En "La mala dona" rescata uns casos d'assassinats, segrestos i desaparicions de criatures que van passar a Barcelona a principis del segle XX. És la història novel·lada d'Enriqueta Martí Ripollès, "la Vampira del carrer de Ponent". La novel·la va guanyar el premi "Crims de Tinta".I continuem amb una altra novel·la de Marc Pastor: "L'any de la plaga" una història a mig camí entre l'intriga, el terror i la ciència ficció. L'autor confessa que ha fet un remake de "La invasión de los Ultracuerpos", però a la catalana. Diu que des de molt petit, que va veure la pel·lícula, va sentir la necessitat de reescriure la història. A veure que us sembla a vosaltres.



Bé, ja teniu temes de lectura fins a final de mes.

Salut i bona lletra.

Jordi

Comentaris