Trobada amb Joan Chaves, responsable de 3Roques

En primer lloc us he de dir que el pastís estava boníssim... Com? Que de quin pastís parlo? En fi. Parlem de la reunió...

A les 17:00 de la tarda ja érem un bon grupet els qui esperàvem a la recepció que tots els assistents arribessin. Un cop ha aparegut en Jordi (l’últim, com sempre :P) hem pujat a una sala de reunions i ens hem arremangat els jerseis per posar-nos a fer feina.

En Joan Chaves ha escoltat en primer lloc les iniciatives que hem comentat a través del mail i de la reunió anterior:
1) La publicació d’una revista amb els treballs dels companys del curs d’escriptura creativa
2) La creació d’aquest blog per mantenir en contacte els graduats i nous companys del curs.
3) La creació d’un cicle de conferències amb escriptors/es consagrats/des (entre els quals ja tenim confirmades la participació de Care Santos i Lola Casas).
4) La creació d’un certamen literari obert a la participació del públic en general i amb la participació dels companys del curs.
5) La possible utilització dels recursos i sales del 3Roques per tal de realitzar trobades per desenvolupar les nostres activitats.

Doncs era d’ametlla i tenia una cobertura gelatinosa... Però no em desvieu...
En Joan ha aplaudit la nostra iniciativa de seguir aprofundint com a grup format al 3Roques i ha mostrat la seva disponibilitat per ajudar-nos en tot el comentat anteriorment (dintre de les seves possibilitats):

1) Per concretar el tema de la revista, ha comentat que necessitarà més informació (en quant al format en paper de la revista, pàgines, colors, nombre d’exemplars, etc.) per poder tenir més elements de criteri, però en principi és viable la seva aparició tant en format paper com digital.
2) En quant al blog, posaran un enllaç cap a ell i nosaltres posarem un enllaç cap a la pàgina del 3Roques (una cosa que personalment no hi havia caigut i que sembla evident que hauríem de tenir des de l’inici, encara que el nom del blog és bastant eloqüent).
3) Ha dit que la idea de les conferències és molt atractiva i que si les comuniquem amb temps, poden encarregar-se de fer promoció (mitjançant flyers i cartells) per tal que sigui un acte amb més repercussió. També que fins i tot podríem fer sinèrgies amb altres cursos del 3Roques, per tal que, per exemple, els del curset de cuina preparessin un càtering (una idea molt atractiva, ja us ho confirmo jo) ;)
4) El certamen literari ha estat el que ha quedat sense concretar del tot. Segons en Joan caldria trobar un fet diferencial del concurs per tal que atregui a més gent. Donat que la convocatòria es faria a càrrec del 3Roques, ha quedat en les seves mans (o més ben dit, al seu cap) per tal de trobar un element diferenciador. Quan tinguin alguna proposta (a part de les que podem fer nosaltres) ens ho faran saber.
5) En quant a l’ús de les instal·lacions, tenim llibertat per fer-ho sempre i quan avisem amb certa antelació. Podrem disposar tant de sales per reunir-nos com de la sala d’informàtica actual. En un futur proper, s’habilitarà una nova sala d’informàtica més àmplia que també podríem utilitzar.

En definitiva, el pastís estava molt bo... I tenia una mena de cresta de xocolata quasi tan gran com el propi pastís...

Un cop en Joan ens ha deixat, hem estat comentant entre els del grup algun dels punts que encara no teníem decidits. Per exemple, un d’ells ha estat estriar un nom que identifiqui tant la revista com el nostre grup (i així poder també preparar un logotip identificatiu que ajudi a publicitar més fàcilment les nostres iniciatives). A la pluja d’idees que ha seguit, han aparegut els següents:

Bona lletra
Lletra lliure
Lletraferits
Bic&Negre
Picatecles
Tecles&Docs
Punt i coma
Guió llarg

Entre tots ells, “Punt i coma” ha estat el que més acceptació ha tingut, encara que esperem que arrel d’aquest resum, els que no heu pogut venir dieu la vostra. Si no es així, prendrem aquest com a nom definitiu dintre d’una setmana com a molt tard.

Hem comentat que la revista hauria de tenir com a seccions una entrevista, la secció amb la recopilació de textos del taller, una altra amb textos de nova creació, i alguna secció “itinerant” que tracti temes literaris, com bibliografies, quadres recordatoris de definicions de termes relacionats amb l’escriptura, una mena de “calaix desastre”, etc.

Doncs així ha anat tot, crec que no m'he deixat res. Com?? Que què hi ha del pastís? Doncs va sobrar una mica, però se’l van endur tan ràpid que ni tan sols em va donar temps de fer una foto. Però us aconsello que a la propera reunió no hi falteu... I de pas, que dieu la vostra als comentaris d’aquí sota.

Ens veiem!
Oscar

Comentaris

  1. Hola,
    trobo que heu fet molta i bona feina.
    Pel que fa al nom a mi personalment em fa gràcia el de Bic&Negre.
    Pel tema de la revista podeu comptar amb mi pel que calgui (serà com recordar aquells 3 anys que vaig estar portant una revista de Literatura Infantil i Juvenil).
    La disponibilitat ja és una altre cosa, sembla que en el món editorial educatiu la crisi no ha arribat i ens demanen treballar més hores i fins i tot els dissabtes... però buscaré el temps, sempre es troba quan val la pena.

    ResponElimina
  2. Hola,
    Doncs, com diu l'Oscar, el pastis estava boníssim, dono testimoni. I en quan a l'assistència, fenomenal: nou companys de lletres. La cosa està encarrilada, comptem amb tots vosaltres per arribar a bon port.
    Jordi Lopesino

    ResponElimina
  3. Hola,
    De fet, el pastís va ser boníssim. La crema de torró recoberta amb gelatina va ser magistral.
    La reunió, perfecte.
    El blog, una meravella.
    I sobre el nom, a mi em fa gràcia Picatecles.

    Salut,
    Jovita

    ResponElimina
  4. Hola,
    he desactivat l'antivirus per penjar aquest comentari, perquè per algún motiu estrany no aconsegueixo penjar els meus comentaris. A veure si hi ha sort. Només corroborà que el pastis estava boníssim i que l'Oscar ha fet un molt bon resum de la trobada.
    Sandra Cabrespina

    ResponElimina
  5. Hola,
    sento estar una mica desconectada de tot, pero aquest any estic ocupadissima fent el projecte final d'il·lustracio...quin mal de cap! pero podeu comptar en mi amb il·lustracions per la revista o el q faci falta... Encara que no hi sigui és com si hi fos...
    Una abraçada,
    Núria Vaqué

    ResponElimina
  6. Hola Núria,
    doncs suposo que et pot caure fer un logo per la revista... Per cert jo voto per punt i coma.
    Sandra

    ResponElimina
  7. Hola,
    gràcies pel Resum de la reunió Òscar.
    Pel nom de la revista a mi m'agrada punt i coma o també picatecles.
    Oriol

    ResponElimina
  8. Bones!!
    Sentía no anar a la reunió,´però desprès de la descripció tan deliciosa del pastís, encara més. Espero no treballar per la pròxima reunió, vull dir que no em coincideixi, encara que un euromillón em deixaría a la vostre disposicíó i a la del Carib, també. Gràcies per aquest fantàstic i curt resum Óscar,fins la pròxima trovada!
    Ah Punt i Coma sona molt bé, encara que el Guió llarg també és interesant, encara no l he trovat...
    Adéu!

    ResponElimina
  9. Hola, soc en Marcos.
    Primer de tot agraïr la feina feta per Oscar com "secretari accidental" ja que millor crec que no es pot explicar tot el que vam parlar a la reunió.
    Jo ja vaig emetre el meu vot a favor del nom "PUnt i coma", i pel que fa al logotipo estic una mica despistat ja que el disseny gràfic no és el meu fort, si és que en tinc algun...
    Bé per ser la meva primera aportació al blog crec que ja ho deixarè aquí. Salut per tothom

    ResponElimina
  10. Hola de nou,
    quan tinguem el nom clar si voleu faré alguns logos, aixi, despres podriem votar entre tots i triar el logo definitiu, què us sembla?
    i de nom jo voto... si, potser el punt i coma, el significat d'aquest signe em va semblar gracios...sino lletraferits!
    ja em direu alguna cosa,
    una abraçada,
    Núria

    ResponElimina
  11. Hola a todos!
    Haciendo eco de lo dicho por Oscar por mail,sobre seguir este tema en el blog, transcribo aquí mis aportaciones al nombre de la revista, aunque ya lo he hecho por mail en un Word con tipografías que me hacían gracia (muy de amateur!) Igualmente si la mayoría vota por punt y coma, avanti!!!
    En fin, aquí van:

    Letra2
    Litera2
    Scriptum

    Un abrazo.
    Alejandra.

    ResponElimina
  12. Muchas gracias Alejandra,
    Tu aportación, junto con las otras, ya están incorporadas en la entrada donde decidiremos los candidatos: http://3rescrituracreativa.blogspot.com/2011/02/el-nom-de-la-revista.html

    Seguiremos el proceso en los comentarios de esa entrada.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada