Presentació del llibre S'ho mereixia

Pels vols del migdia a la Biblioteca Antoni Comas, el matadero de sempre, hi hem fet cap lletrícoles, familiars, amistats i simpatitzants del nostre Planeta Lletra. Tampoc el dia s'ho ha volgut perdre, s'ha posat les millors gales. I per descomptat també hi eren els guanyadors del concurs de relats curts i una representació dels il·lustradors del llibre.

Ah, m'havia quedat al tinter, avui s'ha fet la presentació del llibre d'enguany: S'ho mereixia, que gràcies a les circumstàncies -no pas per manca d'il·lusió-, ha costat Déu i ajuda veure'l néixer.

Parlant de Déu, un cop acomodats a la sala d'actes ens han sorprès dues monges que s'hi passejaven amb cara de no haver paït del tot bé. Formaven part de l'actuació fresca, imaginativa i ben reeixida, com és habitual em Elles, de la Susagna, la Gisela i la Txell.

La presidenta entrant i la sortint, o la sortint i l'entrant, tant s'hi val, ens han posat en situació manifestant la satisfacció per presentar en família el llibre que portaven a les mans.

Els autors lletrícoles, un per un, han llegit un paràgraf del seu relat, fragments lligats perquè tinguessin una certa coherència. I per què no dir-ho, els aplaudiments rebuts ens han agradat. També han pujat a la tarima els il·lustradors, estudiants de l'escola de Santa Anna, representants d'un jovent de qui ens hem de sentir orgullosos i que moltes vegades ens passen desapercebuts. Obsequis, aplaudiments i cares plenes de satisfacció.

Tot seguit la Rosa Tirado i la Maria Català han fet una glossa dels tres relats guanyadors. En Bernat Santacreu Baidal amb "Prova de càrrec", l'Elsa Peris Monsonís amb "Plié, relevé" i en Salvador Casas Busquets amb "Una mort merescuda", han pujat a recollir els premis i l'aprovació sonora de la concurrència.

Ah, m'ho descuidava, sorpresa final, la presidenta, la Mònica Ruiz, ha entregat un petit obsequi, però gros d'afecte, per agrair la dedicació i la feina ben feta a la Sandra Cabrespina i la Heidi Pérez.

I ja està, s'han venut llibres, ens hem retrobat persones que feia temps que no ens veiem i sense presses hem sortit al pati de l'escorxador, el sol ens hi esperava.

No em vull oblidar dels companys lletrícoles que per diferents circumstàncies no ens han pogut acompanyar, els hem trobat a faltar.

 

Alfons Filbà Saleta

23 d’octubre del 2021


























Comentaris