Mercat de Nadal del llibre - 13 desembre 2015

Un parell de lletrícoles ens varem acostar dissabte a l'antiga fàbrica de cerveses Damm a Barcelona per donar un tomb al Mercat de Nadal del llibre, una iniciativa del TresC (el club de cultura de TV3), la llibreria Abacus i diverses editorials catalanes per a promoure la venda de llibres en català de cara als regals nadalencs.
Una iniciativa comercial que ofereix l'oportunitat de veure i escoltar als autors i autores d'obres de tota mena, des de llibre infantil a novel.la i obres de no-ficció. També hi havia concerts de petit format, però es veu que ni la Júlia Lancho ni jo mateixa (Núria López) estàvem per músiques.
La primera xerrada a la que voliem assistir ens havia aixecat forces expectatives, sota el nom de "Tot sobre Star Wars i J.J. Abrams" esperaven assedegar les nostres ganes "frikis" de saber novetats sobre la saga galàctica. Però en canvi, la xerrada es va centrar en la sèrie "Lost-Perdidos" com a obra magna del guionista-productor i director J.J.Abrams i el llibre que el ponent, Toni de la Torre, ha escrit sobre ell.
 
Vàrem anar, llavors, a escoltar el "Judici a la novel.la negra" que protagonitzaven en Sebastià Benassar, l'Albert Vilaró i l'Anna Maria Vilallonga. Ja els coneixem del "Tiana Negra" i aquí no ens varem endur cap decepció. Esperem reveure'ls a Tiana els dies 22 i 23 de gener!


Ferem una paradeta per a prendre'ns unes cerveses,
gentilesa dels patrocinadors,
i cap a noves xerrades.    










Les escriptores Clara Usón i Najat El Hachmi vàren parlar de les seves nove.les "Valor" i "La filla estrangera", respectivament. Però sobretot varen carregar contra els perjudicis respecte als immigrants i contra l'Islam tant presents ara a les notícies. Defensant sobretot que els estereotips no són mai la realitat, sovint més diversa i plural.

 

Per acabar, una dosis de nissagues familiars convertides en novel.la, de la mà d'en Rafel Nadal i la Care Santos, amb "La maledicció dels Palmisano" i "Diamant Blau", respectivament.

Comentaris