Barcelona Novel.la Històrica

Aquesta passada setmana, el centre cultural El Born ha acollit les xerrades de "Barcelona novel.la històrica".
El dimecres tres taules rodones ompliren la tarda. La primera, sobre la ficció documental i les sèries de ficció basades en fets històrics. La taula, on hi participaren els dos directors que ha tingut el programa de TV3 "Cronos", va servir també per a cel.lebrar els 10 anys d'aquest espai divulgatiu.
A més, a la taula hi havia la guionista de la sèrie de ficció "Ermesenda" per a explicar-nos com s'escriu una sèrie de ficció amb personatges històrics reals.



La següent xerrada era sobre "L'amor a la novel.la històrica". Dues escriptores de novel.la romàntica i una historiadora experta en "L'espill o el llibre de les dones" de Jaume Roig (una obra del segle XV) varen explicar-nos què es abans: si la relació amorosa o el context històric quan s'enfronten al repte d'escriure una novel.la.


Per acabar la tarda, en Martí Domínguez i en Simon Scarrow ens van parlar d'herois, villans i anti-herois a la novel.la històrica. L'un situa els seus personatges de la seva darrera novel.la (La Sega) al segle XX, a la postguerra civil espanyola mentre que l'altre escriu sages senceres situades a la Roma imperial.

Per a llegir el que han escrit els autors i autores de les taules rodones citades:

TV3 Cronos: http://www.ccma.cat/tv3/cronos-celebra-10-anys/noticia/2694352/
Ruth Lerga: http://www.rnovelaromantica.com/index.php/escritores/item/ruth-m-lerga
Nieves Hidalgo: http://www.rnovelaromantica.com/index.php/escritores/item/nieves-hidalgo
Antònia Carré-Pons: http://www.escriptors.cat/autors/carrea/pagina.php?id_sec=3862
Martí Domínguez: http://www.escriptors.cat/autors/dominguezm/pagina.php?id_sec=3148
Simon Scarrow: https://es.wikipedia.org/wiki/Simon_Scarrow



Comentaris