Entrega premis segon concurs Planeta Lletra



La sala d’actes de la Biblioteca Pompeu Frabra ja està apunt. Les organitzadores han treballat: les pastes, el cava… L'ambient bull. En Jordi reuneix als lletrícoles que avui també són els protagonistes. Cal donar força a l’equip!

La sala plena a vessar
Els guanyadors i acompanyats omplen les primeres files mentre els membres del jurat es situen a la mesa. Un xiuxiueig va donant ambient a la trobada mentre esperem la guanyadora de l’any anterior, també membre del jurat.

En Jordi Lopesino presenta l'acte sota la mirada atenta dels membres del jurat
El president es situa davant del micro i es fa silenci. Des de la seva alçada anuncia l’inici de l’acte.

La Sandra llegeix el poema Marta xica i mar gran
“Vols veure la mar?”, és la frase que ha sortit a cada relat i el nom del llibre. En Punsola, el fill del poeta, és sorprèn de la proposició que hem escollit i diu: “El poema és molt dolç i l’heu utilitzar en un relat de misteri… Segurament al meu al pare aquesta proposta també li hagués agradat molt”. La Sandra, amb entusiasme, ens llegeix “Marta Xica i mar gran”.

El jurat pren la paraula i dóna a conèixer el veredicte. Silenci a la sala i gran expectació! La segona finalista del premi, Eva Ma Albiol González no hi és… ara viu a l’estranger.

La guanyadora de l'any passat entrega el premi a la primera finalista
L’Anna Salgot i de Marçay, la primera finalista recull el seu premi i diploma. El primer premi és adjudicat al jove, Xavier Mas Craviotto, que just avui és el seu aniversari i en fa 19.

El fill del poeta Punsola entrega el primer premi

El mestre de cerimònia crida als lletricoles-autors que llegiran un frase del seu relat.



D’un en un surten a l’escenari on el micro els espera per deixar rere cada frase el misteri i la incògnita del què pot arribar a passar.



Francesc Malea

Julia Lancho

Esther Aragón

Sandra Cabrespina

Marta Lacruz

Rosa Tirado


Rosa Maria Solé


Carme Cañizares


Lola Sarrión

Anna Salgot
Xavier Mas

Després es fa la foto de família per al posteritat per immortalitzar l’acte. Mitja sala d’alça en peu, el mòbils enlairats i les pantalles plenes de lletrícoles. Però només el fotògraf oficial, fa la foto tal com cal.



Es respira bon ambient i els nervis s’han relaxat. En Jordi aprofita l’ocasió per fer l’article de l’associació: Planeta lletra és: “L’aixoplug pels que volen escriure”. Frase rodona… Agraïment, reconeixements i felicitació a l’Isabel Riqué que avui ha guanyat el premi de sant Jordi de Cabrera.

En Jordi entrega alguns exemplars del llibre al representant de la biblioteca

Ep!, ens havíem descuidat la connexió internacional (l’Oscar Navas ens llegeixi la seva frase des de Berlín).
Comença la festa

Som els millors! conclou el president. El cava tanca l’entrega de premis del “Segon concurs de relats curts de Planeta Lletra”. I com en els grans esdeveniments les estrelles són buscades perquè signin els llibres.

Som un gran Planeta... Lletra!







 Crònica de Pilar González-Agàpito












Comentaris