Fontada a Mataró - Centenari Frederic Mistral (1830-1914)

El Grup d'Història del Casal i el Centre d'Agermanament Catalano-Occità celebren l'aniversari de la mort de l'escriptor Frederic Mistral amb un munt d'activitats, entre elles una "Fontada", que és una trobada festiva al voltant d'una font per a cantar, ballar, compartir un àpat i recitar poemes. Les fontades van ser molt populars a finals del segle XIX i inicis del XX, quan va viure Mistral -Premi Nobel de Literatura l'any 1904-.

La Renaixença catalana prenia aquells anys com a model la Renaixença de la llengua occitana, de la mà d'en Frederic Mistral, autor del primer gran diccionari provençal-francès, i també del poema romàntic "Mirèio" (Mireia). Un nom de dona que ell va popularitzar arreu Catalunya i que, 100 anys més tard, segueix sent emprat amb força com a nom propi.

La Sandra Cabrespina va engrescar uns quants rapsodes de Planeta Lletra (En Salvador, la Núria) a posar les nostres veus al servei d'aquest acte de germanor catalano-occità.






Comentaris

  1. Un molt bon acte, molt ben organitzat pel Grup d'Història del Casal. Una acollidora amfitriona, la Sandra i una excel·lent fotògrafa, la Núria, responsable d'aquestes imatges.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada