Reunió a Planeta lletra 12-11-2011

Dissabte passat va tenir lloc una reunió a casa d'en Jordi durant la qual es va parlar de les línies principals de Planeta Lletra a curt, mitjà i llarg termini.

A continuació us comento els punts tractats i les conclusions extretes:

1) Els vermuts de Planeta Lletra creixen i es diversifiquen per tal de recollir experiències relacionades amb la creació: Els propers vermuts estan pràcticament tancats i tindran com a convidats a un cantautor per la primera sessió (per a que comenti el seu procés creatiu), una psicòloga i un expert en màrqueting de vendes (per comentar els diversos perfils de personalitat que existeixen i quins podem encabir amb més èxit als nostres escrits), i una taula rodona amb tres editors que ens comentaran l'estat del mercat. Totes elles seran les que cobriran els vermuts fins l’estiu.

En properes sessions s'ha comentat la possible invitació a persones relacionades amb el periodisme, monòlegs, guionatge, historiador, locutor de radio o TV, etc.

2) Algunes d'aquestes col·laboracions de creadors seran destinades a una nova secció de la revista on entrevistarem a persones amb aquest perfil per a que ens comentin el seu procés creatiu. A més d'aquesta nova secció que anomenarem "Sector Alien", apareixen dues més: el llenguatge lletrícola (on inclourem els exercicis de llenguatge del curs d'escriptura) i la del taller, amb relats extrets dels cursos.

3) És possible l'aparició de números especials i monogràfics de la nostra revista. D'aquesta manera es proposaria l'escriptura de relats sobre un tema concret que anirien destinats a aquestes pàgines.

4) Mantenim l'estructura actual de Planeta Lletra sense pretendre crear una associació per aconseguir ajudes institucionals, encara que una assistent a la reunió (la Julia) investigarà quines possibilitats podem adoptar de cara a poder-ho fer en un futur. Però en aquests moments que corren (on no hi ha diners per moltes alegries), associar-nos oficialment només faria que entorpir una mica la nostra dinàmica sense treure'n cap benefici.

5) El Centre Cívic Tres Roques ens ha proposat organitzar un premi literari el format del qual encara hem de concretar. S'ha comentat fer un de micro-relats, o fer un premi de relats en tres categories (infantil-juvenil-adult). Durant el mes de Gener haurem de concretar definitivament el format per començar la promoció.

6) Properament inaugurarem el nostre propi Club de Lectura, encara que el format està encara per decidir. Ja en sentireu a parlar d'ell. No sigueu impacients.

7) I, finalment, fem una crida a tots els lletrícoles per a que assisteixin al SOPAR DE GERMANOR LLETRICOLA que tindrà lloc el proper 16 de desembre del 2011 a les 20:30 al local dels Capgrossos, on han obert un restaurant molt espaiós que ens facilitarà que tots tinguem contacte amb tots. Properament obrirem la llista de confirmació d’assistència.

En fi, la part del berenar us l’estalviarem, però només dir-vos que cada cop ens superem més. Aviat haurem de fer varis àpats (com els hobbits) perquè no donem a bast amb tanta teca.

Seguirem informat d’aquesta i properes novetats al voltant de Planeta Lletra.

Ens veiem,

Oscar

Algunes instantànies de la reunió berenar




Comentaris

  1. Quina enveja que em feu! A part d'omplir-vos els platets de coses delicioses, també vau omplir de contingut el berenar-reunió. Gràcies Jordi per compartir-ho amb tothom.
    Això del club de lectura podria ser molt interessant si llegissím els nostres propis contes, relats o novel.les. Podríem aprendre molt de les crítiques dels nostres companys i companyes lletrícoles. És només una opinió.
    Rosa Rosae

    ResponElimina
  2. Gràcies pel resum!
    M´apunto el dia de sopar, si no passa res, allà estarem pent pinya! Amb aquest berenar entenc la proliferació d´idees a la reunió, totes interessants i amb ganes de posar-les en marxa!
    Nuria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada